ponedjeljak, 6. kolovoza 2012.

OPREZ - zanimljivo štivo!!!!


Posebno mi je zadovoljstvo i čast predstaviti knjigu "rukometni odgoj 1/4" prvenstveno iz razloga što osobno poznam autore, bračni par Mariju i Roberta Papić kao i njihovo troje prekrasne djece, ali i iz razloga što sam svoje prve trenerske korake u rukometu radio upravo pod nadzorom Roberta koji mi je na neki način bio prvi mentor i od kojeg sam učio i još uvijek učim o rukometu,trenerskom poslu, odgoju i životu općenito. Izrazito mi je drago da su svoja razmišljanja, koja su oduvijek bila originalna i kreativna, uspjeli staviti na papir i složiti ih u jednu jako dobru knjigu koja zajedno sa priloženim DVD-om predstavlja integralan skup informacija o treningu početnika u rukometu.

Bitno je istaknuti da se knjiga odnosi na rukomet, ali da je filozofija rada koja promovira kreativnu slobodu djece primjenjiva na bilo koji sport, ali i odgoj djece općenito, neovisno o tome čime se bave. Isto tako treba napomenuti da u knjizi čitatelj neće naići na gotove recepte i vježbe kojima će od "običnih klinaca" stvoriti olimpijske pobjednike, nego upravo suprotno. Autori će svakoga natjerati da se zaustavi i zapita, te najvažnije od svega, razmisli o načinima i metodama rada u treningu i odgoju djece. Koliko je bitan rezultat u mlađim dobnim skupinama? Imaju li djeca pravo na pogreške i jesu li neke njihove izvedbe uopće pogreške? Imaju li djeca pravo razmišljati i isticati svoja mišljenja treneru?-samo su neka od pitanja kroz koje vas vodi ova zanimljiva knjiga.

 Knjiga koja će možda nekoga naljutiti, nekoga će vjerovatno natjerati da promijeni način rada, netko će ju okarakterizirati glupom i nedorečenom, ali jedno je sigurno: svakoga tko ju pročita natjerat će na razmišljanje, a upravo to i je njen cilj, jer autori promoviraju filozofiju rada u kojem djeca razmišljaju i razvijaju svoju kreativnost, a da bi to mogli raditi najprije trebaju trenere i odgajatelje koji razmišljaju. U svakom slučaju preporučam da ju pročitate, a više informacija o istoj kao i o nastavcima koji slijede možete naći na rukometni odgoj blog

Nema komentara:

Objavi komentar