utorak, 22. listopada 2013.

VELIKE SPORTSKE POBJEDE – ANTHONY ROBLES



Priča o ovom mladiću jednostavno je nevjerojatna. Debelo prelazi sve sfere sporta, ali ostaje onaj bitni dio gdje je kroz sport i uz pomoć sporta uspio prevazići sve probleme i prepreke koje su mu se nalazile na putu kako bi uspio ostvariti svoj san. Anthony je rođen samo s jednom nogom, međutim to ga nije omelo u bavljenju sportom i to ne bilo kakvim sportom nego hrvanjem. Ipak, njegova priča nije završila samo na bavljenju hrvanjem, jer on je bio odlučan uspjeti u tome što radi i potpuno se posvetio tome. Unatoč tjelesnom hendikepu, Anthony je psihički bio toliko superiorniji od ostalih da je uspio učiniti nevjerojatne stvari. Na osnovu hrvanja dobio je i stipendiju na Sveučilištu Arizona, a u svojoj završnoj godini studija ostvario je nevjerojatan niz od 36 pobjeda bez poraza i osvojio je naslov Sveučilišnog NCAA prvaka u finalu svladavši branitelja naslova koji mu je na kraju mogao samo stisnuti ruku i priznati kako je bio bolji.
U svom govoru na dodjeli ''Jimmy V ESPY'' nagrada Anthony se zahvalio svojoj majci koja je cijelo vrijeme bila uz njega i koja mu je davala dodatni poticaj. Bilo je trenutaka kada je htio odustati od svega jer mu se majka razbolila, očuh ih je napustio i ostali su bez kuće (htio je pronaći posao i uzdržavati obitelj), ali nekako su zajedničkim snagama uspjeli sve nedaće pobijediti i nastaviti pripremati se za ono što je poslije uslijedilo. Ovu izvrsnu sportsku i životnu priču pogledajte u priloženom videu. 

Na kraju svog govora odlično raspoloženi Anthony poslao je poruku svima u obliku pjesme ''UNSTOPPABLE'' (Nezaustavljiv) koju je sam napisao, a ja ju prenosim u originalu:

"Every soul who comes to earth
with a leg or two at birth
must wrestle his opponents knowing it's not what is,
it's what can be that measures worth.
Make it hard, just make it possible
and through pain I'll not complain.
My spirit is unconquerable,
fearless I will face each foe, for I know I am capable.
I don't care what's probable,
through blood, sweat, and tears, I am unstoppable."


Nema komentara:

Objavi komentar