petak, 2. ožujka 2018.

OPREZ!! – zanimljivo štivo: ''Slonica koja je izgubila sreću'' (Ajahn Brahm)



Opet u mojim prijedlozima knjiga u kojoj naslovnu ulogu ima neka životinja, ali što ću kad se sve više vodim onom narodnom koja kaže: ''što više upoznajem ljude sve više volim životinje''. U svakom slučaju još jedna zbirka zanimljivih i simpatičnih priča koje bi čitatelja trebale navesti na razmišljanje o životu i popratnim aktivnostima koje taj život sačinjavaju. Ovo bi se moglo nazvati svojevrsnim nastavkom na već predstavljenu 'Kravu koja je plakala', a kome se svidio taj način pisanja sigurno će uživati i u 'slonici'. 

Neke od zanimljivih mudrosti iz knjige:

 - U budizmu se ljutnja na druge i vrijeđanje smatra ''privremenim ludilom'', a kada prihvatite da je osoba koja je na vas ljuta i galami ''privremeno luda'' onda ju možete početi žaliti i suosjećati s njom.
- Ako vaš prijatelj traži pomoć, to je i vaš problem. Zato i postoje prijatelji.
- Možda je problem u našem bogatom i modernom svijetu to što živimo u kućama koje su prevelike. Svako dijete ima svoju vlastitu sobu. Suviše je lako pobjeći od drugih u tako velikim kućama. Navikavamo se na život po našim vlastitim uvjetima, a ne učimo vještinu života s drugima.
UGODAN VIKEND

Nema komentara:

Objavi komentar