srijeda, 3. prosinca 2014.

Što je uspjeh? Priča o Kayli Montgomery



- USPJEH je stanje mira i staloženosti koje nastaje kao direktna posljedica samozadovoljstva zbog saznanja da si napravio sve kako bi postao najbolji što možeš – definicija je koju je izrekao jedan od najvećih košarkaških trenera svih vremena John Wooden. On je autor 'piramide uspjeha' po kojoj ja također temeljim svoju filozofiju treninga i pokušavam svojim sportašima prenijeti i usaditi takav način razmišljanja i funkcioniranja. To znači da uspjeh nisu brojke na semaforu, pobjede ili porazi, nego da se uspjeh mjeri količinom truda i zalaganja, odnosno jedino je bitno da u svakom trenutku daš sve od sebe. 


U slijedećem videu nalazi se nevjerojatna priča o mladoj djevojci koja se na sebi svojstven način bori protiv opake bolesti (multipla skleroza). Iako je cijeli dokumentarac impresivan (isplati se odvojiti 12 minuta za pogledati ga), posljednja rečenica je ona koja ostavlja bez daha i koja najbolje opisuje upravo ovo o čemu pišem:

- Kad mi multipla skleroza više ne bude dozvoljavala da trčim, barem ću se moći osvrnuti i reći da dok sam mogla trčati DAVALA SAM SVE OD SEBE – Kayla Montgomery.
*video ima hrvatski prijevod pa u slučaju da se automatski ne otvore podesite ih sami direktno na youtube-u



- Samo daj sve od sebe. Nitko ne može napraviti više od toga – John Wooden.

Nema komentara:

Objavi komentar